Projecten

Sanity

Binnen het taakveld circulaire economie ontwikkelde Greeny Energy een project om afvalwater bij locaties die niet zijn aangesloten op riool te gebruiken voor o.a. productie van een grondstof, Vivianiet. Deze grondstof is een hoogwaardige basis voor nieuwe toepassingen, zoals pigment (blauw), nieuwe accusystemen en als specialistische kunstmest voor planten met een hoge behoefte aan ijzerhoudende voedingsstoffen.

Het projectvoorstel is een samenwerking tussen waterschap, gemeenten, onderwijsinstellingen en de private sector om de stromen in kaart te brengen, fysiek om te zetten in een reactor en de markt voor grondstof vivianiet verder te ontwikkelen.

Greeny Energy ontwikkelde het idee tot een projectvoorstel, inclusief het vormgeven van projectteam, budgettering en projectplanning in het kader van de Europese subsidie UIA.

Projecten

V2X Charger

Greeny Energy startte in januari 2020 met het project V2X Charger, mede mogelijk gemaakt door het Provinciale programma ‘Brabant geeft Energie’. Samen met Bender Benelux BV, Avans Hogeschool en PRE Electronics werkt Greeny Energy aan een concept om stroom (effectiever) te onttrekken aan elektrische auto’s.

Het doel is om de aannemerswereld, noodstroomvoorzieningen en evenementen te helpen om dieselgeneratoren overbodig te maken. Als secundaire toepassing maakt de V2X buffering van energie in het huishouden mogelijk. Het systeem wordt ontwikkeld voor verkoop of verhuur aan partijen die momenteel werken met generatoren. We zijn binnenkort ‘live’ met het eerste prototype.

Greeny Energy ontwikkelde het idee tot een project, inclusief het vormgeven van projectteam, budgettering en projectplanning in het kader van de Provinciale subsidie “Brabant Geeft Energie”. Onder dit kopje informeren we stakeholders over de ontwikkelingen van het project.

Figuur                         Artist impressions V2X Charger

September 2020: prototype in ontwikkeling

Momenteel wordt in het laboratorium van PRE een proefopstelling van de V2X Charger getest. Oa piekbelastingen, temperatuurontwikkelingen en communicatieprotocollen worden hier getest door Avans Hogeschool en PRE. Tegelijkertijd ontwikkelt Bender de flightcase met hoogwaardige componenten. De verwachting is dat het prototype in het laatste kwartaal van 2020 wordt getest in het veld.